15 Απριλίου 2009

Χείρα βοηθείας

Αξίωμα n.7 Βόηθα με να σε βοηθώ να ανεβούμε το γκρεμό, a.k.a. μήπως έχεις κανένα υπόδειγμα για μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, καμία διαταγή πληρωμής από τιμολόγιο, κανένα ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης πράγματος κ.ο.κ.

Η ιστορία έχει ως εξής, τα συμπεράσματα, δικά σας.
Απόγευμα, 2 νέες δικηγόροι, γραφείο στο Κολωνάκι.
ν.Δ1: Έχω μια δική μου υπόθεση, πρέπει να γράψω 2 απολογητικά υπομνήματα, τα ίδια πραγματικά περιστατικά. Θέλεις να το αναλάβουμε μαζί; Να πω στον πελάτη να μας δώσει από 350€;
ν.Δ2: Ναί!
ν.Δ1: Δεν είναι τίποτα, απλή σωματική βλάβη, αλλά την εγκαλούν για επικίνδυνη σωματική βλάβη..Μπορείς να με βοηθήσεις, κυρίως με το νομικό μέρος;
ν.Δ2: Ναί, ναί, βέβαια!Έχω και έτοιμη την νομολογία, είχα κάνει και εργασία για το μεταπτυχιακό πέρσι.

Ενέργειες ν.Δ2, αφού έχουν συμφωνήσει για την από κοινού ανάληψη της υπόθεσης: Τηλεφώνημα στον πελάτη για το σχετικό ανούσιο γλύψιμο και ελαφρά τρομοκρατία_για_να_δοθεί_το_απαραίτητο_κύρος_στην_υψίστης_σπουδαιότητας_υπόθεση, παραλαβή αντιγράφου προηγούμενης αθωωτικής απόφασης, τηλέφωνο στο οικείο Πταισματοδικείο για παράταση της προθεσμίας υποβολής του υπομνήματος.

Πέμπτη απόγευμα, προθεσμία υποβολής υπομνήματος την προσεχή Δευτέρα.

ν.Δ1: Είδα σήμερα το πρωί τον ΔΙΚΗΓΟΡΟ που έκανα άσκηση και του είπα να μου γράψει εκείνος το νομικό μέρος του υπομνήματος, για να πάρω και όλα τα λεφτά.
ν.Δ2: Άρα από εμένα δεν χρειάζεσαι κάτι;
ν.Δ1: Έχεις γράψει κάτι;
ν.Δ2: Όχι
ν.Δ1: Ωραία.

Δευτέρα πρωί, Δ1, γραπτό μήνυμα στη ν.Δ2

"ν.Δ2, θα μπορέσεις αν βρεις να μου φέρεις το απόγευμα να δω αυτό με τη σωματική βλάβη;"
ν.Δ2: οκ.

Τρίτη μεσημέρι και ενώ ν.Δ1 έχει πάρει νέα προθεσμία υποβολής του υπομνήματος

ν.Δ1: Λέω να βάλω και εσένα στους πληρεξούσιους δικηγόρους στο απολογητικό υπόμνημα γιατί και εγώ και ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ είμαστε και οι δύο δικηγόροι Πειραιά (σ.σ. για το μη νομικό κοινό, οι δικηγόροι Αθηνών και οι Πειραιώς μπορούν να παρίστανται χωρίς να χρειάζονται νομιμοποίηση από δικηγόρο του οικείου Πρωτοδικείου τόσο ενώπιον των δικαστηριων των Αθηνών όσο και του Πειραιά και τούμπαλιν-μάλλον το αποσυντόνισα περισσότερο το κοινό. Εν ολίγοις, Αθηνών και Πειραιώς είναι το ίδιο πράγμα). Να έχουμε και έναν Αθηνών.
ν.Δ2: (ελαφρύ γύρισμα ματιού) Αφενός, σε αυτή τη φάση, της προδικασίας, μπορεί να έχει μέχρι 2 δικηγόρους. Στο ακροατήριο μπορεί να έχει 3. Αφετέρου, είναι το ίδιο πράγμα Αθηνών-Πειραιώς, τα ίδια πράγματα μπορεί να κάνει...
νΔ1: Ωραία, να βγάλω τότε τον ΔΙΚΗΓΟΡΟ, να βάλω εσένα.
ν.Δ2: (Εμφανής δυσφορία. Βεβαιότητα ότι ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ δεν έχει ασχοληθεί καν με την υπόθεσή της καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά της δεν θα αμοιβόταν για τη "βοήθεια") Δεν είναι σωστό να μην μπει το όνομά του, αφού έχει γράψει το νομικό μέρος.
ν.Δ1: Ε, δεν έχει ασχοληθεί και πολύ! Μια ματιά του έριξε.
ν.Δ2: Όχι, δεν θεωρώ ότι εξυπηρετεί κάπως.

ή, Πώς να εμφανίσετε-εξαπατήσετε τον Πελάτη ότι για την υπόθεσή του συνεργάστηκαν 2 δικηγόροι: 1) τηλεφώνημα από τον ν.Δ2-"αχυράνθρωπο" στον πελάτη και 2) διορισμός του δεύτερου δικηγόρου ως πληρεξουσίου δια του υπομνήματος, προκειμένου να δικαιολογήσετε την όποια αυξημένη αμοιβή σας, ενώ παράλληλα εξαπατάτε και τον συνάδελφο ο οποίος σας εξασφαλίζει νομολογία, παράταση προθεσμίας και έκανε και τις όποιες εξωτερικές δουλειές απαιτούνται.

Προσοχή: Η χείρα βοηθείας να χρησιμοποιείται με φειδώ!

Υ.Γ.1 Η ανάκρισή μου πήγε εξαιρετικά. "Νίκη", όπως είπε και ο Πελάτης. Ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους! Yeah yeah yeah.

Υ.Γ.2 Η έρευνα για τη στολή νέας δικηγόρου συνεχίζεται! Η αναμονή μιάμισης ώρας -ένεκα Πάσχα- στις καταθέσεις, στο κτ.5 απέδωσε καρπούς!



1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για την ανάκριση! (never thouht I'd say that)
    Και μόλις μαζέψεις υλικό από ντυσίματα δικηγόρων, περιμένουμε να τα δούμε με αγωνία!
    Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή