23 Απριλίου 2010

Εξετάσεις για την απόκτηση της άδειας...

Αυτό το σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν οι εξετάσεις του ΔΣΑ, a.k.a. Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος υπερήφανα, θα υποδεχτεί στις τάξεις του περί τους 400-600, αναλόγως την εξεταστική περίοδο, νέους δικηγόρους..

Για τους μη-δικηγόρους αναγνώστες: Ο απόφοιτος νομικής, με την απόκτηση του πτυχίου του, αισθάνεται τουλάχιστον ημίθεος που έχει καταφέρει να τερματίσει και όπως πολύ σωστά έχει πει φίλη, έτερη δικηγόρος "όλες μας, στην ορκομωσία, έχουμε την γνήσια χαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπό μας"! Ύστερα..ήρθε η άσκηση..

Ο ΔΣΑ, όπως και οι λοιποί σύλλογοι της χώρας μας, διοργανώνει (το ξέρω, ακούγεται σαν φεστιβάλ, αλλά σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται από τους εκάστοτε συμμετέχοντες..) δις ετησίως τις εξετάσεις του, Μάρτιο-Σεπτέμβριο (στην πραγματικότητα ο συμμετέχων σε αυτές του Μαρτίου ορκίζεται δικηγόρος τον Σεπτέμβριο και αντίστοιχα ο συμμετέχων σε αυτές του Σεπτεμβρίου, τον Ιανουάριο της επόμενης χρονιάς, στην καλύτερη περίπτωση..).

Για την συμμετοχή στις εξετάσεις ο ασκούμενος δικηγόρος απαιτείται να έχει συμπληρώσει 18 μήνες άσκησης-υποτέλειας σε ένα δικηγόρο, οι οποίες πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 30 παραστάσεις σε δικαστήριο. Σκοπός του παιχνιδιού είναι, θεωρητικά, να έχει περάσει ο κάθε ασκούμενος από ένα ακροατήριο, να έχει διατελέσει γλάστρα, έστω και για να παρακαλέσει τη γραμματέα να του υπογράψει την κατάσταση με τις παραστάσεις του..

Εν προκειμένω, σκοπός της παρούσας ανάρτησης δεν είναι να καταγράψει την περίοδο της άσκησης, αλλά το τέλος της. Ο ασκούμενος, αφού έχει κατορθώσει με όποιο μέσο και τρόπο διαθέτει, να διατηρήσει την ψυχραιμία του και την σωματική του ακεραιότητα, κάνει ένα τελευταίο κουράγιο, συγκεντρώνει το πλήθος των δικαιολογητικών και ρίχνεται στη μάχη.

Οι γραπτές εξετάσεις είναι ολοήμερες, τύπου 8:30-20:30, Σάββατο-Κυριακή.
Συμβουλές-οδηγίες προς ναυτιλωμένους:
1) Μην ανησυχείτε. Θα περάσει επιτυχώς τις γραπτές εξετάσεις το 100% των συμμετεχόντων. Ισχύει.
2) Πάρετε εκτός από τους Κώδικες και όλα τα βιβλία σας. Εγώ με τις φίλες μου τα είχαμε κουβαλήσει με το αυτοκίνητο, με μεγάλη επιτυχία, και στα διαλείμματα αφήναμε αυτά του εξετασθέντος μαθήματος και παίρναμε του επόμενου..
3) Όταν μπείτε στην αίθουσα, μην αφήσετε την κλασική κενή θέση με τον διπλανό σας. Θα δείτε ότι από τη διοργάνωση δεν προβλέπονται κενές θέσεις..Όλοι μαζί ενωμένοι, στον κοινό στόχο..
4) Γνωριστείτε με τους διπλανούς σας και τους περιφερειακά καθήμενους. Βοηθάει γιατί την κρίσιμη ώρα, το "ψιτ ψιτ", θα αποδειχθεί ανεπαρκές.
5) Κατά τη διάρκεια της εξέταση συζητείστε ελεύθερα τη γνώμη σας επί του θέματος, χωρίς φόβο!Όλοι άσχετοι είστε, ακόμη και τα φυτά!
6) Μην κάνετε το λάθος και δεν  συνδράμμετε τους διπλανούς. Θα είστε δακτυλοδεικτούμενοι για μια ζωή στην Ευελπίδων.."Την βλέπεις εκείνη την χοντρή με τη φούστα;Δίναμε μαζί εξετάσεις για το Σύλλογο, και δεν έλεγε τίποτα...+επιθετικοί προσδιορισμοί".
7) Ανοίξτε άφοβα το βιβλίο, όχι πάνω στο έδρανο..
8) Ξανά-μην αγχώνεστε..
 
Για τα προφορικά, σε επόμενο post!

Δεν κόβουν ποτέ κανένα στα γραπτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου