06 Μαρτίου 2009

Παρασκευή-Παρασκευή

ή, Πώς να δραπετεύσετε από το γραφείο σας πριν πέσει ο ήλιος!

Τα μεσημέρια, μετά το δικαστήριο, και δη της Παρασκευής και δη αυτά του Μαρτίου-Οκτωβρίου οι δικηγόροι των Αθηνών κατακλύζουν τις καφετέριες της οδού Σκουφά, από το ύψος της Ασκληπιού μέχρι την Πλατεία (Φιλικής Εταιρείας).

Ανεβαίνοντας την Σκουφά πρέπει, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να στρέφουμε το βλέμμα μας προς τα πίσω γιατί πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος να έχει πεταχτεί συνάδελφος από κάποια καφετέρια-εστιατόριο-γραφείο κ.λ.π. της οδού, να μας ακολουθεί παρά πόδας, και να ακούσει το καυστικό μας σχόλιο για έτερο συνάδελφο, πιθανώς διερχόμενο από το απέναντι πεζοδρόμιο, οπότε να είναι σε θέση να ταυτοποιήσει σχόλιο-πρόσωπο και να οδηγηθούμε στον εξευτελισμό..
Μην γελαστείτε! Ο λαθρακουστής συνάδελφος δεν θα κρατήσει το σχόλιο για τον εαυτό του! Θα το αναμεταδώσει σε άλλους, μη παραλείποντας να σας αποδώσει το copyright και τα εύσημα του σχολίου..

Η Παρασκευή, για τον νέο δικηγόρο ο οποίος έχει την ατυχία να απασχολείται σε γραφείο με κατ' επίφαση "σπαστό" ωράριο, το οποίο επί της ουσίας για πολλούς ισοδυναμεί με συνεχόμενο δωδεκάωρο, δημιουργεί ελπίδες, φρούδες.
α) ότι ο εργοδότης-δικηγόρος θα θέλει να πάει τριήμερο στο εξοχικό του με τη γυναίκα και τα παιδιά του, τη γκόμενά του ή ό,τι άλλο διαθέτει κατά περίπτωση,
β) ότι θα έχει βαρεθεί να σας βλέπει όλη την εβδομάδα εσάς, τους πελάτες και τη γραμματέα του, οπότε θα θέλει να "δουλέψει από το σπίτι", a.k.a. θα κάνει οτιδήποτε άλλο,
γ) ότι τέλος πάντων θα σκεφτεί το κάρμα του, που έχει επιβαρυνθεί αρκετά για μιά εβδομάδα από το vodoo που του έχετε κάνει και θα σας αφήσει στην ησυχία σας.

Η ελπίδα ανατέλει την ώρα που ξεκινάτε το πρωί να πάτε στο γραφείο, μεσουρανεί τη στιγμή που βλέπετε τον εργοδότη να αποχωρεί νωρίτερα από το συνηθισμένο, για μεσημέρι, για γειτονική καφετέρια και τον ακούτε να κανονίζει κάποια άλλη δραστηριότητα για βραδινή ώρα κατά την οποία συνήθως το γραφείο λειτουργεί (2 πολύ καλά σημάδια ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει, γενικώς, στο γραφείο..).

Ο εργοδότης, είτε πρόκειται να λείψει για σαββατοκύριακο, είτε για να πάει μέχρι την τράπεζα, είτε για καλοκαιρινές διακοπές ΠΟΤΕ δεν χαιρετάει το υπηρετικό προσωπικό που μένει πίσω στο γραφείο (σ.σ. εσάς! Τον νέο δικηγόρο, τον βοηθό πιστολάκι=ασκούμενο και την πιστή γραμματέα! Ο ενικός αριθμός είναι ενδεικτικός καθώς κάθε γραφείο μπορεί να έχει από κανέναν, έναν ή περισσότερους ανά κατηγορία..όσο λιγότεροι στις άλλες δύο τόσο χειρότερα για αυτή του νέου δικηγόρου...).
Δημιουργεί πάντοτε μία ομίχλη ως προς τα αίτια και τη διάρκεια της απουσίας του ούτως ώστε οι πληβείοι (σ.σ. ναί, και πάλι εσείς!) να μην εφησυχάσουν και επιδοθούν σε άλλες δραστηριότητες πλην της ανατεθειμένης (όπως η συγγραφή του παρόντος) από αυτόν και μόνης νόμιμης και δικαιολογημένης. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί ποτέ να ξέρει κανείς αν είναι οριστικό ή όχι...

Η ελπίδα λοιπόν εξατμίζεται όταν χτυπάει το τηλέφωνο και για την ακρίβεια όταν κλείνει και η γραμματέας σας ανακοινώνει ότι ο εργοδότης σας σας περιμένει και πάλι, Παρασκευή απόγευμα για να συζητήσετε το ΜΕΙΖΟΝ ζήτημα του πώς να πάρετε την 1.000.000 αναβολή, την ερχόμενη Δευτέρα,στη σύντομη-πλην αξιόλογη- καρριέρα σας..ποια τεχνάσματα θα πείσουν το δικαστή ότι εργοδότης σας βρίσκεται εκείνη τη στιγμή ταυτόχρονα σε 3 διαφορετικά δικαστήρια και δυστυχώς δεν μπορεί να παρασταθεί ενώπιόν σας..ή πώς ο πελάτης-κατηγορούμενος βρίσκεται "κλινήρης από τριημέρου με εμπύρετω λοίμωξη του ανωτέρου αναπνευστικού...και πόσο πολύ επιθυμεί να παρουσιαστεί ενώπιον Σας και να σας εξηγήσει ο ίδιος την υπόθεσή του...μεγάλης σημασίας...ιδιαίτερα τεχνικά ζητήματα...349 ΚΠΔ..stop."

Συμπέρασμα: Αξίωμα n.2 Από το γραφείο φεύγουμε ΜΟΝΟ όποτε το αποφασίσει ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ.

Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια απόδρασης,την εποχή της κινητής τηλεφωνίας, όπου με ένα απλό πάτημα του κουμπιού (ήτοι ταχεία κλήση στο κινητό του εργοδότη δικηγόρου) είναι βέβαιο ότι θα στεφθεί με απόλυτη αποτυχία, θα έχει σαν αποτέλεσμα να δυσχεράνει τη θέση μας και θα επισύρει βαρύτατες κυρώσεις...όπως, καταναγκαστικό
α) άσκοπο έλεγχο πορείας μηνύσεων,
β) αναζήτηση πολιτικών αποφάσεων και μάχη σώμα με σώμα με άλλους ασκούμενους-νέους δικηγόρους στο κτήριο 13,
γ) παραμονή στην Ευελπίδων, μέσα στο ακροατήριο για αναβολή- όταν έχει το νούμερο 27 σε Τριμελές, a.k.a. δεν θα γίνει ποτέ=αναβολή ωράριο,
δ) λήψη σχετικών από το Αρχείο του Εφετείου (που από μόνο του είναο συγκλονιστική εμπειρία) για ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα! κ.ά. ανάλογα με την "εφευρετικότητα", ήτοι διαστροφή του κάθε εργοδότη..

Το μπι κοντινιουντ..Πρέπει να δικαιολογήσω και τον υπέρογκο μισθό μου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου